CULTURA
- Redacció / Les Borges Blanques

El Sardanadal de les Borges estrenarà una sardana dedicada a Carme Solé

L’Agrupació Sardanista recupera la trobada aquest dissabte, després que l’hagués de suspendre al desembre pel context sanitari. Serà la 25a edició, amb l’actuació de les cobles Contemporània i Montgrins.

(foto: Xavi Minguella)

La 25a edició del Sardanadal, una de les cites de referència del món sardanista de Ponent que se celebra a les Borges, finalment es farà aquest dissabte, 19 de febrer. L’Agrupació Sardanista recupera, així, un acte que inicialment estava previst pel desembre passat però que el context sanitari va obligar a suspendre.

Una de les novetats de la trobada serà l’estrena d’una sardana dedicada a Carme Solé, l’activista cultural borgenca que va morir ara fa un any, víctima de la Covid, i que havia format part del moviment sardanista local des de feia anys, primer amb la ja desapareguda colla Alba Naixent i, posteriorment, amb l'Agrupació Sardanista i la colla Brut Natura. L’obra porta per títol “Sempre nostra” i l’ha compost Maria Mercè Navarro per encàrrec de la colla Brut Natura. Serà, a més, la sardana de conjunt que interpretaran les dues cobles juntes, la Contemporània i la Montgrins, les protagonistes musicals de la jornada.

El Sardanadal es farà al Pavelló de l’Oli a partir de 2/4 de 6 de la tarda amb les dues cobles i hi participaran cinc colles sardanistes (Arbeca Nostra, Grup Sardanista Balàfia, Dansaires del Pi, Casal Cívic de les Borges i Colla Brut Natura). Igualment, està previst que es balli la sardana “Miquel Àngel de Linyola”, en memòria de Miquel Àngel Escobosa, professor i monitor del Grup Sardanista Balàfia que també feia classes a Alfés i que va morir l’octubre passat als 64 anys. A la nit, a quarts d’11, l’orquestra Montgrins oferirà una sessió de concert i ball.