CARRETERES, COMARCA
- Redacció / Castelldans

L'enllaç de Castelldans a l'autopista, cada vegada més a prop

L’Estat ha comunicat a responsables de la Generalitat i de la Diputació que començarà els treballs per redactar-ne el projecte constructiu, amb un pressupost de 5,8 milions, que connectaria amb la carretera de Puigverd.

(foto: Subdelegació gov. esp. Lleida)

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) del govern espanyol treballa ja en el projecte constructiu per crear un nou enllaç a l’autopista AP-2 a l’alçada de Castelldans, concretament al punt quilomètric 154, on la carretera que va a Puigverd creua per damunt de la via d’alta capacitat. Així ho han comunicat aquest dimecres el secretari general d'Infraestructures del Mitma, Xavier Flores, i el subdelegat a Lleida, José Crespín, al secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, i al president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, en una reunió que han mantingut sobre la qüestió.

El disseny d’enllaç amb el que treballa l’Estat suposarà la creació de dues rotondes, una a cada cantó d’autopista, i els corresponents vials d’accés, tant des de la carretera de Puigverd com des de la mateixa AP-2. Segons l’estudi previ que ha fet el ministeri de distribució de la demanda de trànsit arran de l’alliberament de l’autopista el passat mes de setembre, aquesta nova obertura donarà servei a 6.000 vehicles al dia i tindrà un pressupost base de licitació de 5,8 milions d’euros.


Reunió entre representants del govern espanyol, de la Generalitat i de la Diputació.

Aquest seria el primer enllaç nou que comença a prendre forma després de l’eliminació dels peatges. Arran de l’alliberament, algunes entitats i institucions de Ponent demanaven enllaços a Fraga/Seròs, Sudanell, Artesa de Lleida Castelldans, així com adaptar l'actual de Soses, per fer més accessible la via d’alta capacitat als municipis pròxims. El secretari general d’Infraestructures del Mitma, Xavier Flores, assegura que el ministeri també estudiarà altres possibles enllaços.

A la reunió també hi han assistit el cap de la Demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya, Vicenç Vilanova, el cap de la Unitat de Carreteres de l'Estat a Lleida, Juan Antonio Romero, el diputat provincial Marc Baró i el director de Serveis Tècnics de la Diputació, el borgenc Joan Albert Mas. Segons fonts de la Diputació, el ministeri s’hauria compromès a obrir el nou accès en el termini d'un any, “tot seguint un proposta de la Diputació de Lleida en base a un projecte redactat pels seus Serveis Tècnics per crear cinc nous accessos a l'AP-2 a les comarques del Segrià i les Garrigues”.