COMARCA, PATRIMONI
- Redacció / La Floresta

Jornada sobre el potencial de futur del castell de la Floresta

L'associació Amics del Castell organitza la trobada, en què intervindran diversos especialistes i es presentaran els projectes que té pensats l'entitat. La idea és repetir la cita cada any.

(foto: Xavi Minguella)

L'associació Amics del Castell de la Foresta organitza per al 26 de març  una jornada d'aquest edifici, tant des d'un punt de vista històric com també, i sobretot, dels projectes de futur que té pensats la mateixa entitat. La jornada consta de tres sessions, la primera de les quals la impartirà el catedràtic d'Història medieval Jordi Bolós, que situarà el castell en relació amb el conjunt de castells medievals de Catalunya i de la resta d'Europa.

A continuació, la presidenta i el vicepresident de l'associació, Núria Ubach i Àngel Sedó, exposaran els quatre grans eixos que l'entitat s'ha fixat com a objectius de futur: un audiovisual immersiu per explicar la història de castell [v. SomGarrigues, 568], un espai museïtzat sobre els ducs de Cardona, sobre els quals no n'hi ha cap a l'Estat espanyol, uns espais de producció cultural gratuïts (sigui d'art, de literatura o de música) i un allotjament rural de qualitat, junt amb un restaurant. L'associació és conscient que "tot això val molts diners i va per llarg", però vol assentar les bases de què fer amb el castell d'ara endavant. 

Finalment, la tercera ponència se centrarà en les rehabilitacions, intervencions i conservacions que s'hi han fet i en parlaran l'arquitecte de patrimoni Josep Àngel Corbella i el restaurador i conservador Ramon Solé. La jornada comptarà també amb les presentacions inicials de l'alcalde i president del Consell Comarcal, Jaume Setó, el director dels serveis territorials de Cultura, Albert Turull, un representant de la Diputació de Lleida i el president de l'associació. Presentarà i coordinarà la jornada Isidre Pinyol, tècnic de Cultura del Consell Comarcal. Al migdia hi haurà un dinar popular i, a la tarda, una visita guiada. 

La primera de vàries
La intenció dels Amics del Castell, que va renovar la junta l'any passat, és organitzar una jornada similar cada any, a tall de Dia del Soci, centrada en diferents temàtiques.