COMARCA

Les Borges acull avui la Convenció de Premsa Comarcal organitzada conjuntament per l’ACPC i SomGarrigues

La trobada se celebrarà al Centre Cívic de la capital. Foto: Arxiu

Els cent-vint editors de premsa comarcal i local dels quatre racons del país estan citats a la capital de les Garrigues el dissabte 29 de maig. La cita és la Va Convenció de la Premsa Comarcal i Local i la 28a Assemblea d’Associats. La trobada ha de servir per aprofundir en el moment actual del sector, pressionat per la crisi econòmica, i per abordar les oportunitats que poden sorgir en temps difícils.

Organitzada per SomGarrigues i l’ACPC, la Convenció del sector constitueix la més important reunió d’editors de premsa de pagament que té lloc anualment a Catalunya, a més d’una referència en l’àmbit editorial, tant nacional com estatal.
La Convenció d’editors de la Premsa Comarcal i Local, a la qual hi són convidats prop de dos-cents editors, experts i professionals del ram, assoleix enguany la seva cinquena edició “amb el repte d’aconseguir que es posin de manifest les inquietuds i necessitats del sector de la premsa de proximitat, que travessa un dels moments més difícils de la seva bicentenària història per la confluència de la crisi econòmica general i una profunda crisi estructural de model”.

Per tot plegat, aquesta edició de la Convenció, en el decurs de la qual es presentarà el Llibre Blanc2010 de la Premsa Comarcal i Local Catalana, que, a més de ser una radiografia novedosa i única del sector, vol buscar solucions per a sobreviure a l’actual conjuntura de pèrdua d’ingressos publicitaris, reducció de despeses (amb lamentables retalls de plantilla) i d’ajuts públics.

Jornada

L’alcalde de les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé, serà l’encarregat d’inaugurar l’Assemblea  i la Convenció. Aquesta darrera s’estructura en tres sessions dedicades a la presentació del Llibre Blanc, a càrrec de Celestino Manzano (Marketing Media Europe) i Enric Yarza (Media Hotline); presentació del treball Els canvis en el model econòmic de la premsa comarcal i local a Catalunya, guanyador del Premi de Recerca de l’ACPC, patrocinat perl’Agència Catalana de Notícies (ACN) i la presentació del nou web 2.0 de la premsa comarcal. A més, es presentarà públicament la nova Associació de Premsa Periòdica Valenciana.