COMARCA, INCENDI
- Redacció

La comarca ja està al nivell 2 del Pla Alfa de risc d'incendi

És el segon nivell més alt i es dona en uns dies de temperatures i humitats extremadament allunyades de les habituals per a l’època.

(foto: Bombers Borges)

El Cos d’Agents Rurals de la Generalitat ha activat el nivell 2 del Pla Alfa per a set comarques del Ponent i l’interior de Catalunya, entre les quals les Garrigues i el Segrià. El nivell 2 és el segon més alt en l’escala de risc d’incendi i suposa el control de llocs especialment delicats, el control de circulació de vehicles per algunes zones forestals, la posada en servei de punts de guaita estratègics i predeterminats i el control d'abocadors. Ahir mateix, precisament, els Bombers de les Borges van actuar en un petit incendi a l’abocador de la capital garriguenca.

Avui és el tercer dia de l’any que la comarca està a nivell 2, ja que també ho va estar l’1 i 2 d’abril, però les temperatures d’aleshores eren inferiors als 15 graus i, per tant, no tenien res a veure amb les actuals. De fet, l’informe de previsió de perill emès avui per la Generalitat indica que durant el cap de setmana hi haurà temperatures i humitats relatives “extremadament allunyades de les habituals per a l'època i amb major persistència com més lluny del litoral” i, a més, poden haver-hi vents moderats de component sud i d'oest, cosa que encara incrementarà més el perill.

L’any passat, el primer dia en què a les Garrigues es va activar el nivell 2 del Pla Alfa va ser el 14 de juny. Durant el juliol i l’agost, quasi cada dia es va mantenir aquest grau d’alerta.