RESIDUS, SALUT
- Redacció

La Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues reparteix aigua potable en camions cisterna

La presència de substàncies contaminants era cinc vegades superior al límit legal a les últimes mostres preses a la planta potabilitzadora de l’ens. És el segon incident de presència de plaguicides en menys d'un mes. 

Veïns de la Granadella omplen garrafes del camió cisterna. (Foto: X.F.)

Quatre camions cisterna han repartit aquest divendres aigua potable entre els veïns dels pobles de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues afectats per la contaminació de l’aigua de boca per plaguicides.

Aquesta acció arriba després que les últimes mostres preses a l'entrada de la planta potabilitzadora de l’ens reflectissin una presència de substàncies contaminants cinc vegades superiors al límit legal.

Aquest és el segon episodi de contaminació de l’aigua en menys d’un mes, després del que es va produir entre els últims dies d’abril i els primers de maig. Tenint en compte les poques perspectives de recuperar el servei a curt termini, l'alcalde de Granyena i president de la Mancomunitat, Francesc Esquerda, explica que s'han iniciat els treballs amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per habilitar un nou punt de captació.

De la mateixa manera, l'ACA també ha començat un estudi de diferents punts del riu Segre, el Canal de Seròs i altres canalitzacions vinculades al Pantà d'Utxesa, per tractar d'esbrinar la font de la contaminació.

Més informació, al Som Garrigues 582 que trobareu des d’avui als punts de venda habituals.