CLIMATOLOGIA, COMARCA
- Redacció

Una tempesta causa danys materials al nord de les Garrigues

Els Bombers han actuat aquesta nit a les Borges i Juneda per la caiguda de teules i d'arbres per culpa de ratxes de vent de fins a 79 quilòmetres per hora.

Un arbre caigut a la plaça del Toll d'Arbeca (foto: Albert González Farran)

Una tempesta de curta durada ha ocasionat aquesta nit passada diversos danys materials a alguns municipis de les Garrigues, com les Borges Blanques, Juneda i Arbeca. Al voltant de les nou del vespre, el Servei Meteorològic de Catalunya va anunciar fortes ratxes de vent a tot Catalunya, però especialment al nord de la comarca de les Garrigues on es van registrar els índexs més alts del país de fins a 79 quilòmetres per hora.

Els Bombers de la Generalitat van mobilitzar diverses dotacions entre les nou i les deu del vespre per sanejar alguns edificis, com a les Borges Blanques, on nombroses teules van caure a la via pública afectant fins i tot alguns vehicles aparcats. Precisament avui al matí, la brigada municipal encara treballava per netejar la zona.

A Juneda, també poc després de les nou del vespre, una altra dotació de Bombers ha hagut d'anar al carrer la Font de Juneda per retirar un arbre caigut i, poc després, han anat un altre cop a les Borges Blanques per retirar diverses planxes metàl·liques que havien quedat abandonades a la variant C-233.

A Arbeca, un arbre també ha caigut a la plaça del Toll, provocant danys materials sobre un altre turisme aparcat.

En cap cas s'han hagut de lamentar danys personals.