EDUCACIÓ
- Redacció / Bellaguarda , Bovera , Cervià de les Garrigues , El Soleràs , L'Espluga Calba , Torrebesses

Sis municipis garriguencs obriran noves escoles bressol a partir del setembre

Bellaguarda, Bovera, Cervià, El Soleràs, l'Espluga Calba i Torrebesses es beneficien del pla del Departament d'Educació per integrar el primer cicle d'educació infantil a l'escola rural.

Exterior de l'Escola Set Focs de Bellaguarda, que integrarà el primer cicle d'educació infantil a partir del curs 2022/2023. (Foto: Arxiu)

El curs 2022-2023, sis municipis garriguencs, Bellaguarda, Bovera, Cervià, El Soleràs, l'Espluga Calba i Torrebesses, comptaran amb nova escola bressol, vinculada a l’escola del poble. Serà així gràcies al Pla d'integració de l'etapa inicial a l'escola rural que el Govern va presentar ahir, i que suposarà la creació arreu de Catalunya de fins a 52 noves escoles bressol rurals. 

D’acord al conveni previst entre els municipis i el Govern, els primers es comprometen a aportar 5.000€ per curs per mantenir aquest servei, lluny dels 30.000€ que de mitjana podia suposar a un consistori petit disposar de bressol. El Govern, per la seva banda, es farà càrrec de la resta de despeses de personal. 

Les sis noves bressol se sumaran a l’oferta de 14 centres públics que ja tenen educació infantil de primer cicle, i un de concertat. Es tracta de l’Escola Els Aubis, de l’Albi; de l’Escola Timorell de Castelldans; l’Escola de la Granadella; l’Escola l’Espígol de Juncosa; la llar d'infants de Llardecans; l’Escola Otogesa de Maials; l’Escola La Roca de Sarroca; l’Escola Sant Bonifaci, de Vinaixa; l’Escola Abat Ruera, de Puiggròs; de la llar d’infants municipal de les Borges; de la llar d’infants l’Escoleta, de Juneda; de l’Escola Bressol Sant Jaume, d’Arbeca; de la llar d’infants de l’Espluga Calba; i de la llar d’infants l’Estel de Torregrossa; a més del Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges, que també rep finançament públic. 

D’acord al Govern, l’actuació s'emmarca en el Pla de dinamització de l'entorn rural presentat el passat mes d'octubre, i que vol lluitar contra la pèrdua d'alumnat en les poblacions més petites, que en molts casos comporta la despoblació. El proper curs hi haurà 122 municipis a Catalunya de menys de 2.500 habitants que tindran implantat a l'escola el primer cicle d'educació infantil