RECONEIXEMENTS
- Redacció

La Federació d'Associacions de Dones, premi Olivera d'Or al Garriguenc del 2022

Així ho va determinar ahir el jurat del guardó, que convoca el Consell Comarcal. 

Última trobada 'Garrigues en femení', aquest juliol al Soleràs. (foto: Diputació de Lleida)

La Federació d’Associacions de Dones de les Garrigues ha resultat l’escollida pel jurat, que es va reunir ahir al vespre, com a guanyadora del premi Olivera d’Or al Garriguenc del 2022, que convoca cada any el Consell Comarcal per distingir les persones o entitats “que hagin portat a terme una labor personal o institucional en qualsevol camp de treball o de recerca de caràcter positiu per a la comarca de les Garrigues”, ja sigui per un fet puntual com per tota una trajectòria. 

La federació es va fundar l’any 2007, arran d’una proposta sorgida del Fòrum Comarcal de les Dones, organitzat pel Consell, i al llarg d’aquests anys ha organitzat nombroses activitats, entre les quals les jornades “Temps per a nosaltres”, caminades per la igualtat, concursos de relats breus o les trobades “Garrigues en femení”. Del seu si n’ha nascut, també, el grup de teatre Rellotge de Sorra Garriguenc.

El jurat del premi Olivera d’Or el formen el president del Consell Comarcal, el president de la Comissió de Turisme i Cultura del mateix Consell, un conseller de la junta de govern, l’alcaldessa de les Borges Blanques, un alcalde de la comarca elegit per ordre alfabètic dels pobles (aquest any, Juncosa), un membre del Centre d'Estudis de les Garrigues, un membre de l'Associació de Turisme de les Garrigues, un membre de l'Ateneu Popular Garriguenc, un membre de la Federació d'Associacions de Dones de les Garrigues, el premiat de l'edició anterior del premi, un membre del periòdic comarcal SomGarrigues, un membre del Centre Excursionista Borges-Garrigues, un membre del Consell Consultiu de la gent gran de les Garrigues i un membre del Club Excursionista Garrigues Altes, de la Granadella.

En aquesta edició hi havia també la candidatura de l’artista audiovisual Sara Boldú, de les Borges. L’any passat, el premi va ser per l’orfeó Veus del Camp, del Soleràs.