JUDICIAL
- Redacció

El jutge cita a declarar un home d’arrels vinaixenques per un tuit irònic sobre el castellà a les escoles

Arran de la sentència del TSJC que imposava el 25% de classes en castellà a les escoles, alguns mitjans van parlar d’un suposat assetjament a la família que havia originat el conflicte.

El jutjat d'instrucció núm. 12 de Barcelona ha citat a declarar, el 5 de setembre, a Jordi S.C. per un presumpte delicte de lesió a la dignitat per motius discriminatoris i contra la integritat moral. El passat desembre, quan el Tribunal Suprem va confirmar la sentència del TSJC que imposava el 25% de classes en castellà a les escoles, alguns mitjans van parlar d'un suposat assetjament a la família que havia originat el conflicte a l'escola de Canet de Mar (Maresme). En aquell context, i a les portes de Nadal, Jordi S.C., de família materna vinaixenca, va fer un comentari irònic a Twitter dient que ja tenia "la carn de nen castellanoparlant per fer els canelons". Diputats de Vox van atiar la polèmica a les xarxes i alguns mitjans van assenyalar l’autor de la piulada, que va rebre una allau d'atacs i amenaces.

Al febrer, per ordre de la Fiscalia de delictes d'odi, els Mossos van anar a casa del barceloní per identificar-lo i ara el jutjat d'instrucció el cita a declarar. El delicte de què se l'acusa està castigat amb una multa i entre 1 i 4 anys de presó.