CARRETERES
- Redacció / Alfés

La rotonda de l'antic peatge de l'AP-2 de Lleida ja està en servei

Connecta amb la carretera C-12 i és l’últim accés de l’autopista que quedava per enllestir després de l’eliminació dels peatges.

(foto: Mitma)

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) del govern espanyol ha donat aquest dilluns per finalitzada la rotonda de la intersecció entre les carreteres LL-12 i C-12, a pocs metres de l'antic peatge de Lleida de l'autopista AP-2, molt a prop del terme d'Alfés.

L'obra formava part de les actuacions que ha dut a terme el Mitma després que el 31 d'agost de l'any passat les autopistes AP-2 Saragossa-El Vendrell i AP-7 Tarragona-La Jonquera finalitzessin els contractes de concessió i quedessin alliberades de peatges.


La rotonda s’ha construït a la intersecció assenyalada amb un cercle.

Coincidint amb la posada en servei de la rotonda, el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, juntament amb el Cap de la Unitat de Carreteres de l'Estat a Lleida, Juan Antonio Romero, han visitat la zona. Segons Crespín, es tracta de l'actuació "més ambiciosa que ha fet el Mitma en el desmantellament dels quatre peatges de l'AP-2 al seu pas per la província de Lleida degut a les seves dimensions" i ha destacat que les obres preveuen "una reordenació integral de la circulació en aquest punt per donar fluïdesa en els accessos a les diferents connexions viàries de la intersecció".

L'antic peatge el formaven una illa de 10 carrils d'entrada i sortida i es va començar a desmantellar a principis de novembre de 2021. Va ser el primer dels quatre peatges a ser desmantellat, ja que després van començar les obres als de l'Albi, les Borges Blanques i Soses. Amb la de Lleida, el gruix de les obres ja han acabat i només resten pendents la jardineria, l'enllumenat i cartells indicadors, que s'aniran executant els properes dies.