ENERGIES
- Redacció / Juneda

La transició energètica al món local, a debat a la primera jornada Ponent Lab de Juneda

Té lloc aquest dissabte, al Centre de les Arts i la Memòria de Ponent (CAMP), amb taules rodones, tallers, exposicions, teatre i música.

(foto: arxiu)

Aquest dissabte 22 d'octubre tindrà lloc al Centre de les Arts i la Memòria de Ponent (CAMP) de Juneda la primera jornada Ponent Lab, un espai de reflexió i debat sobre reptes actuals que comença enguany i que es vol dedicar cada any a una temàtica diferent. Aquesta vegada se centrarà en la transició energètica i, per abordar-ho, s'han convocat dues taules rodones amb experts en la matèria, una sobre la situació actual a Catalunya i les eines de què es disposa al món local i una sobre models de transició. Per a ambdues taules es demana inscripció prèvia a través d’aquest formulari

A la primera taula, que comença a ¼ d’11 del matí, hi intervindran Marc Cadevall, de l'Associació de municipis i entitats per l'energia pública (AMEP), Toni Cantero, de la Taula de l'Energia de l'Associació Leader de Ponent, Maria Crehuet, de la Xarxa per la Sobirania Energètica i Micropobles, i Teresa Botargues, de la Diputació de Lleida. La moderarà Miquel Andreu, periodista de SomGarrigues.

La segona taula la protagonitzaran Santi Martinez, de Km0 Energy, Jaume Castellà, soci d'Energia Per la Igualtat (EPI) SCCL i membre d'ePlural, i Moisès Subirana Iborra, de l'Agència Local de l'Energia d'Osona, en una conversa moderada per Pili Garcia, del mitjà de comunicació L'Oest.

Igualment, durant la jornada hi haurà una exposició, un taller per a famílies sobre l'energia solar, un altre sobre optimització de la factura elèctrica, música ambient amb un equip tècnic solar i servei de food trucks i begudes. Aquest primer Ponent Lab clourà amb la representació de l'obra de teatre “Solar”, al Teatre Foment, a càrrec de la companyia Mos Maiorum, que parla del conflicte de les centrals solars en zones rurals deprimides.