SERVEIS
- Redacció / Alfés

Alfés encapçala el desplegament del programa de cangurs gratuïts del Consell Comarcal del Segrià

El Consell Comarcal del Segrià va posar en marxa a mitjans de setembre el programa de cangurs gratuïts per a infants de 3 a 14 anys.

(foto: Xavi Minguella)

El Consell Comarcal del Segrià va posar en marxa a mitjans de setembre el programa de cangurs gratuïts per a infants de 3 a 14 anys Temps per Cures, Temps X Tu, finançat pel Pla Corresponsables del Ministeri d'Igualtat a través del programa Temps de Cures del Departament d'Igualtat. Al llarg d'aquestes primeres setmanes, dels municipis de les Garrigues històriques inclosos al Segrià només se n'han pogut beneficiar els veïns d’Alfés. D'acord amb el Consell, mitja dotzena d'infants del poble hi han optat.

El Consell del Segrià ha definit tres modalitats de cangur: el servei fix en equipaments municipals, que es duu a terme les tardes entre setmana, i els dissabtes al matí, només a Alfés; el servei a domicili, que es durà a terme a la resta de pobles, i en les mateixes franges horàries, i el servei per activitats, a petició dels ajuntaments i entitats, per facilitar que les famílies puguin assistir a tallers i xerrades organitzades per aquestes.

El programa s'adreça a famílies empadronades, o amb relació amb el poble, i prioritza unitats monoparentals, mares en situació de violència masclista, en situació d'atur de llarga durada i d'origen migrant.