COMARCA, TURISME
- Redacció

Un projecte del Consell Comarcal, seleccionat per l'ACM com a iniciativa pilot per combatre el despoblament

L’Associació Catalana de Municipis ha premiat la iniciativa garriguenca amb 14.000€. El Consell vol crear una taula de treball i de debat sobre el futur empresarial i turístic de la comarca, i reactivar l’Associació de Turisme.

Jaume Setó, amb els representants dels altres projectes guanyadors i de l'ACM (Foto: ACM)

L'Associació Catalana de Municipis (ACM), a través de la Fundació Transparència i Bon Govern Local (FTBG), ha anunciat aquest matí les quatre iniciatives pilot seleccionades en la 2a edició del projecte 'Arrelament al territori', per combatre el despoblament, una de les quals impulsada pel Consell Comarcal de les Garrigues. 

L’ens comarcal rebrà 14.000€ de la FTBG per executar aquest 2022 el projecte titulat 'Noves oportunitats sostenibles i digitals per generar activitat econòmica i ocupació a Les Garrigues'. L’actuació consisteix en crear una taula de treball i de debat sobre el futur empresarial de la comarca, des del punt de vista industrial i turístic, i reactivar l’Associació de Turisme de les Garrigues. 

El Consell va obrir el 17 de novembre un procés de selecció de personal que va finalitzar el diumenge 27, per incorporar un tècnic en desenvolupament local que s’encarregués d’aquest projecte.  

El president del Consell Comarcal de les Garrigues i alcalde de La Floresta, Jaume Setó, ha recollit el diploma acreditatiu de l’ACM i ha explicat que "sempre hem viscut de l'agricultura i de l'oli d'oliva, però ara volem complementar. Necessitem la indústria perquè ens ajudi que el jovent es quedi als nostres pobles. Esperem que amb aquesta iniciativa la situació es reverteixi".

Les altres tres propostes seleccionades són les dels municipis de Josa i Tuixén (Alt Urgell), Els Garidells (Alt Camp) i Caseres (Terra Alta). L'elecció s'ha fet després d’una convocatòria pública oberta als municipis i consells. L'ACM farà un seguiment dels projectes pilot per avaluar la seva execució i establir una metodologia que sigui extrapolable a altres municipis.