ENERGIES
- Redacció / Cervià de les Garrigues , Torregrossa

Un mateix promotor projecta dos parcs solars de dimensió mitjana a Cervià i Torregrossa

De 5 i 15 hectàrees, respectivament, que es connectarien a la xarxa de mitja tensió. D’altra banda, el Govern ha autoritzat el de Nufri al terme de Castelldans.

Un promotor barceloní projecta la construcció de dos plantes solars als termes de Cervià i Torregrossa, sota el nom de Parsosy Battos SL i Parsosy Las Teclas SL, respectivament. A Cervià, la instal·lació es faria en uns terrenys del Puig del Mateuet, pròxims al Tossal de Sant Blai i a una planta solar ja en funcionament, a peu de la pista que va cap a Castelldans. El recinte ocuparia 5,05 hectàrees de superfície i tindria una potència de 2,9 MW i una línia d’evacuació que aniria a connectar a Juneda, tot i que aquesta forma part d'un altre projecte que encara no s'ha fet públic. De moment, ha sortit a informació pública la sol·licitud d'autorització administrativa prèvia, l'autorització administrativa de construcció, l'autorització del projecte d'actuació específica d'interès públic en sòl no urbanitzable i l'avaluació d'impacte ambiental.

Pel que fa a Parsosy Las Teclas, al terme de Torregrossa, ocuparia una superfície tres vegades més gran, de 15,5 hectàrees, i tindria una potència de 4,95 MW. En aquest cas, la línia d’evacuació s’estendria per unes rases fins a un pal d’electricitat situat a pocs metres, on es connectaria a la xarxa de mitja tensió. La planta solar es vol fer en uns terrenys pròxims a la carretera N-240, a la Quarta Séquia del Canal d’Urgell i a la granja San Francisco, així com a la planta de biogàs de SomEnergia, i també té altres instal·lacions menors de plaques solars al voltant. La sol·licitud d'autorització administrativa prèvia, l’autorització administrativa de construcció, l’autorització del projecte d'actuació específica d'interès públic en sòl no urbanitzable i l’avaluació d'impacte ambiental també han sortit a informació pública.

D'altra banda, el Govern ha donat el vistiplau a la planta solar de Nufri al terme de Castelldans, de 5,4 MW de potència i 12 hectàrees de superfície.