COMARCA
- Les Borges Blanques

Suport unànime de la societat borgenca a l’alcalde i a la regidora davant del procés judicial per la mort del cap d’any

Estradé al despatx d'alcaldia de l'Ajuntament

Totes les entitats de les Borges Blanques van acordar ahir al vespre en una reunió al Centre Cívic donar suport i demanar el recolzament de la població a l'alcalde, Miquel À. Estradé i a la regidora de Festes, Gemma Farré, davant el procés judicial que ha obert la Federació d’Oci Nocturn (FECASARM) contra l’Ajuntament per la mort del cap d’any de 2008. Totes les adhesions, segons comenten des de les entitats, es lliuraran al Ple de l'ajuntament d’aquest dijous.
En aquest sentit, en la reunió d’ahir, es va aprovar una moció conjunta en la què es demana que “imperi el sentit comú en tot aquest malaurat i indesitjable conflicte”. També des del teixit social de la capital de l’oli s’ha iniciat una recollida de signatures amb els mateixos propòsits.
Per la seua banda, el Consell Comarcal de les Garrigues va aprovar per unanimitat, en el darrer ple de l’ens, una moció de suport al mateix alcalde i regidora. La voluntat del Consell Comarcal així com de la resta d’entitats de les Borges Blanques volen fer extensiu el suport a l’alcalde i regidora, per tant demanen “la major implicació dels pobles de la comarca ja que, en el fons i en la forma, és una qüestió que podria afectar tots els municipis”.
En aquest sentit, una sentència desfavorable podria fer perillar la celebració de les Festes Majors dels pobles ja que suposaria establir jurisprudència i caldria revisar la legislació vigent per a la celebració d’aquesta mena d’actes que tant a les Garrigues com a la resta de la Plana, han transcorregut sense incidències al llarg dels anys.

(podeu consultar la moció íntegra en el document adjunt)