SERVEIS
- Redacció

Servei gratuït de canguratge a 14 pobles durant els matins de Setmana Santa

El Consell Comarcal de les Garrigues obre les inscripcions del programa Garrigues Concilia pels dies 3, 4, 5 i 6 d’abril, dies laborables però en què els infants no tenen escola.

(foto: Gemma Sánchez/ACN)

El Consell Comarcal de les Garrigues ha programat serveis gratuïts de canguratge pels pròxims 3, 4, 5 i 6 d’abril, dies que majoritàriament són laborables però en què els infants estan de vacances de Setmana Santa. El projecte Garrigues Concilia va néixer l’estiu passat i té per objectiu contribuir a l’harmonització de la vida laboral, familiar i personal de famílies amb canalla d’entre 3 i 12 anys. Aquest mes de març es va reactivar el servei, amb cobertura a una desena de municipis de la comarca, que ofereixen espais com escoles, centres cívics o sales municipals on acollir els nens i nenes durant alguna tarda (dissabtes al matí en el cas de les Borges Blanques). 

Pels dies de Setmana Santa, el servei s’ofereix a 14 municipis i en horari de matí (10-13h). Són l’Albi, Bellaguarda, Bovera, Castelldans, Cervià, l’Espluga Calba, la Granadella, Juncosa, els Omellons, la Pobla de Cérvoles, el Soleràs (5 i 6 d’abril), Tarrés, els Torms, el Vilosell i Vinaixa. Per inscriure-s’hi cal omplir aquest formulari. El programa compta amb el suport del Ministeri d’Igualtat i el departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat.

A la comarca administrativa del Segrià existeix un programa semblant, que aquest mes de març ha passat de 9 a 14 municipis amb espais fixos, entre els quals hi ha Alfés. El Consell Comarcal del Segrià també ofereix servei de cangur a domicili o per a activitats, pensat per promoure la participació en activitats socials, lúdiques o formatives que organitzin els ajuntaments o les associacions a aquells pobles que no disposen de servei fix.