COMARCA
- Les Borges Blanques

Marató de donació de sang al Pavelló de l’Oli de les Borges

Un any més, i amb l’objectiu de mantenir l’autosuficiència, el Banc de Sang i Teixits, torna a portar a les Borges una Marató de Donació de Sang. Serà demà dissabte, de les 10.00 a 22.00 hores ininterrompudament al Pavelló de l’Oli.

La comissió organitzadora treballa per compaginar la donació de sang amb una jornada festiva. D’ençà bastant temps i, seguint experiències anteriors que han resultat molt positives, s’han mantingut contactes amb entitats, institucions, empreses i particulars per demanar el seu suport i col·laboració en la difusió i en la possibilitat de realitzar un seguit d’activitats lúdiques mentre duri l’esdeveniment (activitats i actuacions, sorteigs i regals, guarderia gratuïta, refrigeri atractiu gratuït, espai cèntric, ambient agradable, ampli desplegament de mitjans...)

Així, l’Ajuntament de les Borges i l’Associació de Donants de Sang de Les Garrigues han organitzat aquesta jornada que té com a objectiu principal sensibilitzar sobre la necessitat de prendre costum de donar sang i captar nous i noves donants. Igualment, s’està treballant amb l’objectiu de batre un rècord de participació, la qual cosa només es pot aconseguir amb la implicació de tota la societat de Les Borges Blanques.

Cal recordar que per donar sang a la Marató els únics requisits són: tenir més de 18 anys i pesar 50 kg o més. El Banc de Sang i Teixits (BST) és actualment l’únic banc de sang de Catalunya. La flota d’equips mòbils realitza unes 80 campanyes a la setmana i periòdicament es realitzen uns campanya de Maratons arreu de Catalunya, com és el cas de la que se celebrarà demà en aquesta població. Diàriament, el BST distribueix 1.000 productes sanguinis als hospitals públics i privats de Catalunya.