SERVEIS
- Redacció / Els Omellons

Veïns dels Omellons fa un mes i mig que no tenen telèfon fix per un robatori de cable de coure

La companyia va assegurar que el problema estaria resolt a finals de febrer i que posaria fibra o un sistema de ràdio als usuaris afectats, però la situació es manté igual.

(foto: arxiu)

Una desena de veïns dels Omellons fa un mes i menys que estan sense línia de telèfon fix. A mitjans de febrer hi va haver un robatori de cable de coure entre els Omellons i l’Espluga Calba, que va deixar sense servei els usuaris que no tenen fibra òptica, majoritàriament gent gran. Davant les queixes del consistori, la companyia es va comprometre a tenir resolta l’avaria a finals de febrer, però no va ser així i la situació encara es manté igual.

Segons fonts municipals, Telefónica va afirmar que no reposaria el cable sostret, sinó que instal·laria la fibra o un sistema de ràdio als usuaris afectats “però ningú els ha avisat”, lamenta l’alcalde, Jordi Gaya. “Si cadascú no obre una incidència al 1002 aquí no apareix ningú, i molts són gent gran que no sap com fer-ho”, afegeix.  

Un mes sense a Puiggròs
El novembre i deseembre passats, els veïns de Puiggròs van viure una situació similar. Un robatori de cable a les proximitats del municipi va deixar particulars, Ajuntament, consultori mèdic, escola, bar i botiga sense línia fixa de telèfon. En un principi, la companyia també va valorar l'opció de no reposar el cable i recuperar el servei amb un sistema d'ones, però finalment va tornar a instal·lar cable.

Altres pobles de la comarca també han patit diverses incidències amb la telefonia fixa, com els de la línia que passa per Alfés, Alcanó i Granyena, on els robatoris de cable són continus.