SALUT
- Redacció

El nou centre d’urgències de Mollerussa vol servir per atendre també usuaris de les Garrigues

Es començarà a construir al maig i vol donar servei d’atenció continuada i urgent als habitants de les àrees bàsiques de salut del Pla d’Urgell, les Borges Blanques, Agramunt, Bellpuig i Tàrrega.

Simulació digital de com serà el nou equipament. (imatge: Dept. Salut)

Durant el mes de maig començaran les obres de construcció del nou Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) de Mollerussa, amb la previsió que acabin a finals d'any. Així ho va assegurar el 29 de març el gerent de la Regió Sanitària de Lleida, Raül Llevot, en una visita al terreny on s'ubicarà el CUAP, un equipament que, diu Llevot, "evitarà molts desplaçaments, ja que millorarà i ampliarà l'atenció sanitària urgent de baixa i mitjana complexitat, que fins ara es prestava al CUAP Lleida [Prat de la Riba] o a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova".

El nou centre tindrà una superfície d'uns 1.150 m2 i una base del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), i es farà en uns terrenys entre l'actual CAP i el camp d'esports. Segons el departament de Salut, donarà servei d'atenció continuada i urgent tant als habitants que depenen de l'Àrea Bàsica del Pla d'Urgell (entre els quals els de Torregrossa i Puiggròs) com als de les Àrees Bàsiques de les Borges Blanques (que inclou 15 municipis garriguencs), Agramunt, Bellpuig i Tàrrega, un total d'unes 65.000 persones.

L'únic fora de Lleida
Mollerussa centralitzarà, així, les urgències de mitjana complexitat a diverses comarques de Ponent. Segons el Govern, la necessitat de disposar d'un nou CUAP a la regió sanitària fora de la ciutat de Lleida respon a diferents factors, com la gran dispersió geogràfica de la regió, que fa que actualment tota la població que requereix atenció urgent d'aquest tipus s'hagi de desplaçar a Lleida; l'increment de població que ha viscut el Pla d'Urgell en els últims anys i, finalment, el creixement de la cartera de serveis dels Punts d'Atenció Continuada, que es troben ubicats als mateixos CAP i que a Mollerussa ha provocat una manca d'espais important. L'obra de construcció del CUAP té un pressupost d'uns 3.718.000?euros i es va licitar l'octubre passat. És finançada amb fons europeus REACT.