COMARCA
- Les Borges Blanques

La Borrassa Rural Lab celebra l’Ubuntu Global Jam amb una sessió oberta de treball

L’Ubuntu Global Jam 04/2011, una trobada que se celebra el 2 d’abril arreu del món prèvia al llançament de la nova versió d’Ubuntu (11.04 Natty Narwhal), tindrà lloc a les Borges Blanques amb la celebració d’una extensa sessió de treball organitzada per Catalan LoCo Team i que es desenvoluparà a la seu de La Borrassa Rural Lab (Nou, 2). Aquesta celebració és prèvia a la Instal Party de la qual la Borrassa en serà la seu oficial.

Es tracta d’una sessió oberta a tothom (de les 11 h a les 19 h) que té com a objectiu ajudar a desenvolupar el nou Ubuntu en català per normalitzar-ne l’ús al nostre país. D’aquesta manera, la persona que desitgi posar el seu granet de sorra en el desenvolupament d’aquest sistema operatiu lliure, així com en la seua traducció, disposarà d’una oportunitat única per fer-ho.

El programa, previst per al 2 d’abril a les Borges, està basat en una marató de traduccions a càrrec de David Planella (coordinador de les traduccions d’Ubuntu) per tal de tenir normalitzada la nova versió per al seu llançament, així com la presentació d’un tutorial del wiki a càrrec de Rafael Carreras. A més, també hi haurà una pluja d’idees, de manera que els assistents podran proposar qualsevol tema relacionat amb l’Ubuntu en català i el seu desenvolupament. La sessió és oberta i es pot assistir només com a oient si es desitja, independentment del nivell tècnic de cadascú.
Una Global Jam és una trobada on s’intenten donar a conèixer tants àmbits com sigui possible del procés de creació de l’Ubuntu, aprofitant-la per a donar un impuls en cadascun d’ells.