SERVEIS
- Redacció

El Govern distingeix una dotzena de bombers garriguencs per actuacions concretes i per trajectòria

Cinc bombers del parc de les Borges i dos del de la Granadella per una actuació a Lleida. Sis efectius més de la comarca reben un reconeixement pels anys de servei.

Pouget, Aran i Guiu, al parc de la Granadella.

El Departament d'Interior de la Generalitat va celebrar el dijous 13 d'abril a la Ràpita (Montsià) l'acte de lliurament de medalles i distincions d'honor al cos de Bombers, presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i amb la participació, entre altres, del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. Entre els guardonats hi havia Albert Sala Villacreses, Ramon Falguera Molgó, Gerard Pou Sans, Joan Forés Saludes i Pau Torrent Cabús (del parc de voluntaris de les Borges), així com els granadellencs Jaume Freixenet Franch i Jordi Guiu Prats (que treballen al parc de Lleida) per "l'alt grau de professionalitat" demostrat en un incendi d'una sala de comptadors d'un edifici del carrer Lluís Companys de Lleida el juny de l'any passat. L'operatiu, que va ser especialment complex, va permetre salvar la vida de dues persones, pare i filla, atrapades a l'ascensor. Per aquella actuació col·lectiva van rebre el guardó una vintena d'efectius.


Bombers del parc de les Borges guardonats per una actuació a Lleida.

Al mateix acte es van entregar les medalles d'honor a la trajectòria. En aquest àmbit, Joan Carles Aran Moya, David Pouget Guiu i Jordi Marc Guiu Reig, tots tres del parc de voluntaris de la Granadella, van rebre la de bronze per 20 anys de servei efectiu, distinció que també va rebre Ramon Serentill Piñol, dels Torms, que exerceix al parc de Tàrrega, i el borgenc Patrici Farran Minguella, que treballa al d’Ascó.

stinat al parc de Mollerussa, va rebre la medalla d'honor d'or que s'atorga als bombers que porten 35 anys d'antiguitat al cos o 30 de servei en el moment de la jubilació.