MOBILITAT, SALUT
- Redacció / Les Borges Blanques

[VÍDEO] L'experiència de la borgenca Karen Torres amb l'esclerosi múltiple

La Fundació Esclerosi Múltiple publica un seguit de vídeos amb diversos testimonis que conviuen amb la malaltia.

“Les mil cares de l'esclerosi múltiple” és el títol amb què la Fundació Esclerosi Múltiple ha batejat el recull de vídeos en què diversos testimonis expliquen el seu dia a dia amb la malaltia. Entre aquests hi ha el de Karen Torres, de les Borges Blanques, que hi explica com afronta els reptes que li van sorgint a mesura que avança la malaltia, sobretot en qüestions de mobilitat. Torres és membre del col·lectiu borgenc Les Intrèpides, que promou la millora de la mobilitat i l'accessibilitat a la capital comarcal, i afirma a SomGarrigues que si amb el vídeo s’aconsegueix “que la gent sigui conscient de les dificultats que tenim determinades persones amb discapacitat, potser millorem com a societat”.

Des de la Fundació es recorda que l'esclerosi múltiple (EM) no és una malaltia majoritària, “de manera que les persones amb EM moltes vegades se senten soles a l'hora d'afrontar-la”. “És habitual no donar importància als primers símptomes i, a més, el fet que aquests siguin diferents en cada persona fa que la malaltia sigui difícil de diagnosticar i se la conegui com la malaltia de les mil cares”; d’aquí el títol del recull de testimonis.

Torres i Núria Martí, una altra membre de Les Intrèpides, van ser a l'escola Porcel de Cervera, de l'Espluga Calba, el passat mes de febrer, on van explicar a alumnes i mestres com és el seu dia a dia. “Ens hem adonat de la paciència, l'esforç i el temps que han de tenir”, deia la comunitat educativa del centre.


(foto: ZER Pedrera)