CULTURA
- Redacció / Juneda

Laia Pujol, de Rubí, i Joan Graell, d'Organyà, guanyen els premis Joan Duch i Carles Hac Mor

El primer està dotat amb 1.500 euros i el segon, amb 300. Ambdós els publicarà l’editorial Fonoll, de Juneda, i es presentaran el 22 d’agost als antics rentadors.

Els premis literaris de Juneda, convocats per l'Ajuntament amb la col·laboració de l'editorial Fonoll i enfocats a la poesia jove i a la creació experimental, ja tenen guanyadors de l'edició 2023. La poeta Laia Pujol Abizanda s'ha emportat la 24a edició el Premi Joan Duch de poesia per a joves escriptors per l'obra “Les bèsties mudes”. El jurat, format per Meritxell Cucurella-Jorba, Francesc Gelonch, Anna Gas, Anton Not i Anna Pantinat, li ha atorgat el guardó a poemaris escrits per autors de menys de 35 anys, dotat amb 1.500 euros i la publicació de l'obra guanyadora a càrrec de l'Editorial Fonoll.

D’altra banda, el poeta Joan Graell i Piqué s'ha emportat el 7è Premi Carles Hac Mor a plaquettes d'escriptura subversiva per l'obra “Els planells magnètics”. El jurat, compost per Ester Xargay, Anna Gual i Jordi Marrugat, li ha concedit el premi a obres que destaquen per la seva experimentació formal i llibertat creativa, dotat amb 300 euros i la publicació de l'obra per l'editorial Fonoll.

El lliurament de premis i la presentació dels poemaris guardonats editats per Fonoll es durà a terme el 22 d'agost als Rentadors de Juneda, en el marc de la Nit Poètica Premi Joan Duch i Premi Carles Hac Mor.