CULTURA
- Juneda

Josep Maria Albaigés, fill predilecte de Juneda

Josep Maria Albaigés serà nomenat Fill Predilecte de Juneda. Així ho va acordar el ple de l’Ajuntament, en sessió extraordinària, el passat mes de novembre, atesa la seua trajectòria professional, intel·lectual i literària, així com les activitats relacionades amb aquest municipi garriguenc. L’acte protocol·lari central serà el proper 10 d’abril a les 12.00 hores. No obstant això, els actes de celebració d’aquest nomenament comencen ja avui dimarts amb una exposició bibliogràfica de l’homenatjat que es pot visitar a la biblioteca Joan Duch.

El proper divendres, 8 d’abril, el Col·legi públic Manuel Ortiz acollirà la xerrada Curiositats científiques de Josep M. Albaigés adreçada als alumnes de cinquè i sisè de primària. Més tard, a la biblioteca ell mateix oferirà una xerrada-tertúlia sota el títol La saviesa en comprimits. (podeu consultar la resta d’activitats programades durant tota la setmana en el document adjunt)

Josep Maria Albaigés va ser promotor i organitzador de la celebració del centenari del Ferrocarril a Juneda (n'ha quedat un llibre), impulsor del pas sota el ferrocarril vora l'estació, col•laborador en l'obra del Pavelló Poliesportiu. Ha col·laborat diverses vegades amb l'Ajuntament i amb les entitats culturals de la Vila, des de la Festa de les Cassoles de Tros fins als actes de Commemoració del Centenari de l'arribada de l'electricitat a Juneda.

Enginyer de Camins, Canals i Ports, ha realitzat com a enginyer nombroses obres a Barcelona, València, Sevilla, Buenos Aires i molts altres llocs. Ha impartit classes a l'Escola d'Enginyers de Camins de Barcelona.

A part de les obres tècniques, i les referents a Juneda, ha publicat nombroses obres sobre diverses qüestions, des del Diccionari dels noms de persona, fins al llibre d'anècdotes La divertida incultura, passant per novel·les com Sila, el último republicano.

Premi Joan Duch

Entre els actes previstos, val a dir que el proper divendres a les 22.00 hores es presentaran a la biblioteca les bases del 13è Premi de Poesia Joan Duch per a Joves Escriptors així com el poemari guanyador del 2010 publicat com cada any per l’editorial Fonoll: El ginjoler vessant son fruit del poeta mallorquí Emili Sánchez-Rubio.