LLEURE
- Redacció / Les Borges Blanques

Neix Terra Ferma Market per animar les nits de juliol

Una iniciativa cultural i gastronòmica de tres joves que ha programat activitats cada cap de setmana de juliol a l’antic Parc Temàtic de l’Oli de les Borges Blanques.

Part del recinte del Parc Temàtic de l'Oli.

La iniciativa cultural i gastronòmica Terra Ferma Market, que tindrà lloc a les instal·lacions del Parc Temàtic de l'Oli de les Borges Blanques, s'estrena aquest divendres, 30 de juny, amb l’actuació dels diables Els Borjuts, un monòleg del còmic Toni Moog i l'actuació de DJ Davig. L’endemà hi haurà un taller de cuina, un concert de la cantant tarragonina Maria Jacobs i, a la mitjanit, una nova sessió de DJ Davig. El diumenge, per acomiadar el cap de setmana, s'ha programat un espectacle de màgia i la projecció d'una pel·lícula. 

La proposta neix de l'arbequí Dani Pairada, el borgenc Jalil Akhezzan i el vallesà David Fuentes i s'estendrà durant els cinc caps de setmana de juliol amb un cartell variat de propostes d'oci. Els divendres, dissabtes i diumenges, de sis de la tarda a la mitjanit, els visitants trobaran actuacions, tallers, xerrades i monòlegs, a més d'un mercat gastronòmic de menjar de carrer i paradetes de roba i artesania. L'entrada costarà 5 euros i permetrà l'accés a les dues o tres activitats que hi hagi programades aquell dia. Entre els espectacles n'hi ha alguns d'arrel garriguenca, com el dels Borjuts el primer dia o el del col·lectiu traper Domingos Dramas el 29 de juliol.   

Prop de casa
Jalil Akhezzan explica que per decidir el cartell del Terra Ferma Market han tingut en compte el dia en què ho programaven. Apunta que "els diumenges són més tranquils", mentre que tant els divendres com els dissabtes les actuacions són més animades. Akhezzan també remarca el desig amb què va nàixer la iniciativa: "que la gent ho tingui a prop de casa". 

Pairada, Akhezzan i Fuentes són copropietaris del restaurant Masia Can Palau, de Vilanova del Vallès (Vallès Oriental) des de l'abril del 2022. A més, Pairada va guanyar un capítol del programa Joc de cartes, de TV3, l’any 2021 amb el restaurant Masia Can Guitart Vell, que té amb el seu soci Gerard Aguilar.