COMUNICACIÓ, RECONEIXEMENTS
- Redacció / Cervià de les Garrigues

La revista 'El Cérvol' rep el premi Olivera d’Or al garriguenc de l’any 2023

El jurat, amb representants del Consell Comarcal, dels ajuntaments de les Borges i Juneda, i d'entitats socials i culturals, n’han reconegut els 50 anys de trajectòria. La decisió ha estat molt ajustada amb el segon candidat, Antoni Mateus, de Talma.

Instant de l'acte de presentació de 50 anys de la revista, amb col·laboradors de totes les èpoques (Foto: X.M.)

El jurat del premi Olivera d’Or al garriguenc de l’any 2023 va acordar ahir al vespre atorgar el reconeixement a la revista El Cérvol de Cervià de les Garrigues, amb motiu dels 50 anys de trajectòria de la publicació. 

La decisió va ser molt ajustada i es va prendre per un vot de diferència entre El Cérvol i el segon candidat al guardó, Antoni Mateus, president de l’entitat social Talma durant 22 anys. El resultat va ser de 6 vots a 5. 

El president de l’Associació Cultural El Cérvol, que edita la publicació, explica que estan “molt contents d’haver assolit els 50 anys i del reconeixement” alhora que també apunta a les problemàtiques habituals de la premsa local i comarcal. 

Al llarg d’aquest 2023, han impulsat cinc actes per commemorar l’aniversari, i en preparen de nous per després de l’estiu. Al setembre, i juntament amb la inauguració de l’exposició itinerant Tota pedra fa paret presentaran un catàleg de les cabanes que hi ha al terme. A finals de mes, també seran protagonistes de la Festa Major local, com a conductors del pregó. A banda, continuen treballant amb més propostes pel tercer i el quart trimestre. 

El jurant del premi Olivera d’Or estava integrat per representants del Consell Comarcal, dels ajuntaments de les Borges i Juneda i d’entitats socials i culturals de tota la comarca administrativa. 

L'acte d'entrega es farà en el marc de la Festa Major de les Borges Blanques, el mateix dia de l'entrega del premi del Borgenc de l'any.