CULTURA
- ACN/Redacció

Núria Fonoll, de l'Albi, guanya el concurs de microrelats de la Vall Fosca

És la setena edició del certamen, que vol servir per promocionar la Vall Fosca a través de l’escriptura i la lectura. Enguany, Fonoll també va guanyar el premi de relats curts del Segrià.

(foto: Museu Hidroelèctric de la Torre de Capdella/ACN)

“Lo dimoni de la Plana de Mont-ros” és l'obra guanyadora del 7è concurs de microrelats de la Vall Fosca. Escrit per Núria Fonoll, de l'Albi, està ambientat en un cosidor on les joves es preparaven l'aixovar i descriu el dualisme entre allò permès i el desig. Fonoll, que ja va guanyar el segon premi a la tercera edició del concurs i també va obtenir un accèssit l'any passat, s'ha endut 600 euros i el trofeu del concurs, fet per la ceramista local Maria Grimalt juntament amb l'artista Blanca Font. L'entrega de premis del concurs, que té per objectiu promocionar la marca de la Vall Fosca a través de l'escriptura i la lectura, es va fer dissabte passat al Museu Hidroelèctric de Capdella. Les obres premiades es poden llegir a Facebook i al web del Museu Hidroelèctric de Capdella.

Fa un parell de mesos, Fonoll també va guanyar el premi de relats curts Històries vives del Segrià, amb l’obra “Recels de primavera”, que el jurat va considerar la millor de les 25 que optaven al guardó, mereixedor del premi de 650 euros.

Fonoll és tècnica de farmàcia aficionada a escriure, regidora a l’Ajuntament de l’Albi, i ha guanyat diversos premis en certàmens de relats curts. Enguany ha publicat el seu primer llibre, “L'ull fosc dels gira-sols”.