CLIMATOLOGIA
- Redacció

El pic de calor d'aquest dijous a les Garrigues no supera el del 18 de juliol

A diferència del que ha succeït al País Valencià, les temperatures màximes d’avui a la comarca han estat entre els 35 i els 39ºC.

Aquest dijous a la tarda, amb els termòmetres començant a baixar respecte els valors màxims assolits avui, ja es pot dir que, a diferència del que ha succeït a molts municipis del prelitoral valencià, on s’han superat els 45ºC, l’augment de temperatures d’aquesta jornada no ha suposat cap rècord a les Garrigues.

La temperatura màxima d’avui a la comarca s’ha registrat a Arbeca (39,4ºC) i a Maials (39,3ºC), i en la majoria d’estacions els valors màxims han quedat entre els 35 i els 39ºC. Cap ha arribat als 40ºC, com sí que va passar el 18 de juliol, el dia de més calor dels últims anys, quan fins i tot es van superar els 44 en alguns indrets.

Aquesta vegada, i com és habitual, diversos ajuntaments havien difós els avisos i les recomanacions de Protecció Civil per episodi de calor molt intensa, però no ha calgut recórrer a mesures extraordinàries com l’obertura de piscines. El consistori de les Borges, per exemple, ha repetit les indicacions del 18 de juliol, recordant les fonts públiques que hi ha al municipi, els espais que poden funcionar com a refugi climàtic i la gratuïtat de les piscines per a majors de 65 anys, menors de 13 acompanyats d’un adult i persones amb mobilitat reduïda, mesura que finalment no ha estat necessària.

La predicció és que demà i el cap de setmana es mantinguin les temperatures elevades però amb màximes allunyades dels 40ºC.