CULTURA
- Redacció / Juneda

Juneda prepara un festival de cinema rural per al 2024

Amb la voluntat de divulgar pel·lícules que mostrin realitats poc freqüents a la gran pantalla. Aquests dies s’ha fet un tastet amb dues projeccions a la fresca.

Sessió del dia 21 a les piscines municipals. (foto: Revista Fonoll)

L'Ajuntament de Juneda, en col·laboració amb el guionista Joan López, de la mateixa població, treballa per estrenar un festival de cinema rural la primavera del 2024, que s'anomenarà Festival Pla. La idea, segons explica López, és projectar pel·lícules amb "vocació rural", és a dir, "ambientades al món rural o que abordin temes propis del món rural", així com fer activitats paral·leles i col·loquis amb directors i gent del cinema. Es vol aprofitar, per exemple, l'impacte d'Alcarràs, en el sentit de portar a la gran pantalla realitats que hi són poc representades, tant d'aquí com d'arreu del món.

De moment no hi ha una data ni un programa fixats, però l'organització ha obert perfils a Instagram i Twitter i ja ha escalfat motors amb un parell de projeccions a la fresca en els preludis de festa major: una el dijous 17, a la plaça de l'Església, amb la pel·lícula Almas en pena de Inisherin, situada en una illa remota d'Irlanda, i una altra el 21 d'agost a les piscines, El secret de Kells, una pel·lícula d'animació també ambientada a Irlanda, al segle IX. Per aquesta tardor es preveu fer una edició zero del festival, encara per acabar de definir.