COMARCA
- Les Borges Blanques

Caminada reivindicativa per l’Espai Natural dels Bessons

El camí de la Punta dels Bessons.

El Centre Excursionista Borges-Garrigues, l’Ateneu Popular Garriguenc i La Banqueta organitzen pel proper dissabte, 16 d'abril, una caminada popular i reivindicativa de l'espai natural protegit Els Bessons. Aquesta, de prop de 15 km, partirà del Polígon Industrial les Verdunes a 15.45 hores i travessarà, per camins aptes per a persones de totes les edats, bona part del subterme de l'Aranyó de Juneda.

Aquesta activitat, esdevé una excel·lent oportunitat de conèixer bells paratges del terme de Juneda i alhora, es pretén reivindicar, en un to festiu, la importància d'aquest espai pels seus valors naturals on poder gaudir de la natura i practicar nombroses activitats d'oci i lleure compatibles amb l'activitat agrícola.

La caminada té per objectiu demanar a l'empresa pública REGSEGA que adoptin les mesures necessàries per tal de minimitzar els danys de les obres de construcció del Canal Segarra-Garrigues en aquest espai protegit així com mesures compensatòries per pal·liar els danys. No obstant això, els organitzadors volen deixar palès que “no estem en contra d’una obra cabdal per al territori com és el Canal Segarra-Garrigues”.

En aquest sentit, l’empresa va arrencar fa unes setmanes un seguit d’arbres (lledoners, ametllers, roures, etc) a la Coma dels Lledoners (prop del terme de la Floresta) per la qual cosa la Plataforma en defensa de l’Espai Protegit dels Bessons va interposar la corresponent denúncia davant del Cos d’Agent Rurals de la Generalitat.