GASTRONOMIA, LLEURE
- Redacció / Les Borges Blanques

El Terrall de les Borges torna a acollir la Firra, amb deu elaboradors de cervesa artesana

La festa és aquest dissabte a la tarda i nit i estarà ambientada amb música ininterrompuda de 10 punxadiscos, quasi tots vinculats a les Garrigues.

Un dels estands d’una edició anterior. (foto: X. Minguella)

El dissabte 7 d'octubre tindrà lloc la vuitena edició de la Firra, la festa de la cervesa artesana que se celebra a les Borges Blanques des del 2014 i en què tenen especial protagonisme els elaboradors de les comarques de Ponent. Enguany hi ha deu marques confirmades, la major part de les quals habituals al certamen però també algunes novetats, com una que fa cervesa sense alcohol i sense gluten.

La festa l'organitzen l'associació Amics de la Cervesa de les Garrigues i l'Ateneu Popular Garriguenc, en col·laboració amb l’Ajuntament, i es farà al Passeig del Terrall a partir de les cinc de la tarda. Es manté, així, l'aposta de l'any passat d'horari de tarda i nit en lloc de tot el dia sencer que es feia abans del parèntesi de la Covid. 

A més de la cervesa, l'altre pilar de la festa és la música, i enguany la posaran deu discjòqueis, tots de Ponent, que enllaçaran sessions un darrere l'altre fins a les dues de la matinada. Com és habitual, hi haurà rifa, animació infantil i, aquesta vegada, més d'una opció de sopar, amb entrepans de llonganissa, racions de focaccia i croquetes. També hi tindrà paradeta el grup de productors Mengem Ponent.