COMARCA
- Les Borges Blanques

Una vuitantena de llocs de treball durant 15 mesos per la construcció de la termosolar de les Borges

Imatge d'arxiu del dia de la col·locació de la primera pedra

L’empresa Siemens, encarregada del muntatge i de l’acoblament de la central termosolar i la planta de biomassa de Les Borges Blanques que promouen les empreses Abantia i Comsa-Emte, s’ha adreçat a l’Ajuntament de Les Borges per tal que li proporcionin una relació de les empreses locals i del territori que puguin tenir interès en subcontractar bona part dels serveis i dels treballs necessaris per tal de construir i muntar les instal·lacions esmentades. Siemens ha manifestat que necessitaran d’immediat instal·ladors elèctrics, soldadors, muntadors, carreters i subministradors de ferreteria i de materials de construcció, entre d’altres. Segons la previsió de Siemens durant 15 mesos es crearan uns 80 llocs de treball per tal d’efectuar les tasques referides i es donarà prioritat a les empreses de serveis i al personal resident a la zona.

L’Alcalde de Les Borges Blanques, en Miquel Àngel Estradé, ha posat a disposició de l’empresa la Borsa de Treball i el Patronat Municipal de Promoció Econòmica, des dels quals ja s’està preparant la relació d’empreses i de personal disponible, d’acord amb els perfils sol·licitats, per tal que puguin fer els oportuns contractes. Estradé també ha explicat a Siemens que la majoria de serveis i subministres que necessiten els podran con tractar a Les Borges sense problemes perquè la ciutat i la comarca disposen d’un teixit d’empreses solvents i serioses que podran adaptar-se perfectament a les seves demandes.

Siemens igualment ha insistit en què pot formar a les persones i tècnics que, en nombre de 30 o més, un cop acabada la planta hauran de fer-se càrrec del manteniment i funcionament per tal que coneguin a fons la tecnologia emprada i que potser algunes de les empreses subcontractistes que intervinguin en aquesta fase poden posteriorment intervenir en el seguiment i manteniment de les instal·lacions.