CARRETERES
- ACN/Redacció

Avui obre el túnel del coll de Lilla

Facilitarà la connexió entre les Garrigues i Tarragona, ja que connectarà la carretera N-240 amb l’autovia A-27 que uneix Montblanc i Valls.

La ministra de Transports, en una visita l'any passat a les obres. (foto: Arnau Martínez/Mar Rovira/ACN)

Avui dilluns, 23 d’octubre, a les 11 del matí, es farà l’acte oficial d’inauguració del túnel del coll de Lilla, que uneix Valls i Montblanc per l'A-27 i, per tant, connecta aquesta autovia amb la carretera N-240. El túnel cobreix un tram de 5,5 km i ha tingut un llarg procés d'obres. Els treballs van començar l'any 2008, però amb la crisi financera i sense pressupost, van quedar aturats. Finalment, el 2019 van reiniciar-se, amb un pressupost inicial que superava els 100 milions d'euros. Per millorar la connexió entre l'autovia A-27 i la carretera N-240 es farà un pas superior.

L'obertura del túnel permetrà donar continuïtat al recorregut entre Lleida i Tarragona que actualment quedava alentit pel pas de l'N-240 al tortuós coll de Lilla i només tenia com a alternatives un tram de 15 km d'un carril per sentit entre Montblanc i Alcover, on comença la C-14 de doble carril cap a Reus, o anar a buscar l'A-27 per la Riba i Picamoixons.