COMARCA
- Les Borges Blanques

La Diputació de Lleida dona suport a Estradé i a la regidora Gemma Farré, imputats per la mort de la menor

El ple de la Diputació de Lleida celebrat aquest divendres ha aprovat amb els vots de tots els grups excepte el del PP que s’ha abstingut, una declaració institucional en la qual expressa el seu suport als càrrecs públics municipals que es troben imputats per fets accidentals relacionats amb el seu àmbit de responsabilitat política, inclosa la construcció, manteniment i gestió dels espais públics, i de l’organització d’activitats per a ciutadania. En aquest sentit, es dóna suport de forma expressa a l’alcalde i a la regidora de les Borges imputats pel desgraciat accident produït al Pavelló Municipal durant la celebració de la festa del Cap d’Any de 2009, i es demana alhora que imperi el sentit comú en general, i en tot aquest malaurat i indesitjat conflicte en particular.

La Diputació, en el ben entès que els ajuntaments han de respectar i complir les normatives vigents amb especial cura a allò que afecti menors d’edat, sol·licita als partits polítics amb representació al Congrés de Diputats i al Senat l’anàlisi i eventual modificació de la legislació, per tal d’assegurar la prevalença de la via civil en la resolució dels contenciosos derivats d’aquests fets accidentals, mentre no quedi fefaentment demostrat que hi pugui haver per part dels càrrecs electes conducta dolosa, en relació a fets ocorreguts sota el seu mandat i en el seu àmbit de responsabilitat política.

En la declaració institucional s’argumenta que els ajuntaments del pobles sempre han estat sensibles als interessos dels ciutadans, i han organitzat activitats d’esbarjo per la ciutadania com són per exemple les festes de Cap d'Any, especialment adreçades als més joves A més d’aquest tipus d’activitats també l’ús normal dels espais públics de titularitat municipal pot generar ocasionalment algun accident amb danys personals i que únicament impedint a la ciutadania el seu gaudi s’asseguraria que no es poguessin arribar a produir. La Diputació també ha volgut recordar que la organització de festes nocturnes pretén alhora evitar els desplaçaments i les seves conseqüències negatives".

Com dèiem, la declaració institucional ha comptat amb el vot favorable de tots els grups polítics, excepte el PP, que s'ha abstingut. la seua portaveu, M. José Horcajada, ha defensat la seua abstenció perquè considera que un alcalde s'ha de tractar com qualsevol altre ciutadà "a qui la Diputació no defensaria si fos imputat penalment", ha dit.

(Llegir en el document adjunt la declaració institucional aprovada)