CULTURA
- Redacció / Juneda

La llibertat d’estimar i sexual de les persones tutelades centra l’espectacle del projecte Incursió Social

El Teatre Foment ha programat 'Pastoral i tutelada' el 2 de desembre. Hi participen 25 actors de Talma, Sant Joan de Déu - Terres de Lleida i l'Associació Alba. Està dirigida per Íntims Produccions i Iona Balcells.  

Fotografia promocional de l'espectacle

La gravació d'un programa de televisió que porta per títol Tothom vol amor. Aquest és el punt de partida de l'obra Pastoral i tutelada que el dissabte 2 de desembre es podrà veure al Teatre Foment de Juneda i que és el resultat del projecte artístic i social Incursió Social. L'obra, dirigida per la companyia Íntims Produccions i l'actriu i directora Iona Balcells aborda les dificultats per gaudir del desig, l'amor i la sexualitat de les persones tutelades. En paraules d'un dels directors del projecte, Albert Baldomà, l'espectacle vol ser "una reflexió sobre la llibertat amorosa i sexual, o la manca de llibertat, en aquestes persones". 

L'obra comptarà amb 25 actors sobre l'escenari provinents de l'Associació Talma de Juneda, de Sant Joan de Déu - Terres de Lleida d'Almacelles i de l'Associació Alba, amb seu a Tàrrega. Els membres d'Íntims Produccions, que ja van dirigir l'espectacle Defora. Al marge del temps l'any passat, també acompanyaran algunes de les escenes i dels protagonistes. 

Juneda, epicentre
Els assajos de Pastoral i tutelada van començar al setembre i s'han dut a terme entre l'espai de La Farinera i el Teatre Foment. Per aquest motiu, Albert Baldomà, un dels directors del projecte, ressalta el suport rebut per part tant de l'ajuntament de Juneda com del teatre, i en concret del tècnic Ramon Giné.

A més de la presència de professionals de les arts escèniques i de les persones amb diversitat funcional provinents dels centres col·laboradors, Baldomà també posa en valor la presència de voluntaris, aficionats al teatre i sensibles al treball social i comunitari, que han ajudat al projecte.

Estrena a Lleida
Com és habitual, l'espectacle sorgit del projecte Incursió Social es podrà veure en quatre escenaris diferents. Avui, tindrà l'estrena al Teatre de l'Escorxador de Lleida. La segona representació serà la del dissabte 2 de desembre al Teatre Foment de Juneda. Les entrades ja estan a la venda al web de l'equipament. L'endemà, el diumenge 3, Pastoral i tutelada farà parada a Almacelles. Per acabar, el 10 de desembre, es podrà veure al Teatre Ateneu de Tàrrega.