AGRICULTURA, CARRETERES
- ACN/Redacció

Els pagesos concentrats a Fondarella volen arribar demà a Barcelona

A la mobilització de l’autovia, que dura des d’aquest matí, hi han participat desenes d’agricultors procedents de les Garrigues. La intenció és fer nit al tall.

(foto: Oriol Bosch/ACN)

Els pagesos de Ponent concentrats avui a Fondarella (Pla d’Urgell), entre els quals desenes de les Garrigues, s’han proposat fer nit a aquest tall de l’autovia, amb els tractors, i demà a les set del matí fer camí cap a Barcelona per la mateixa autovia. Així s’ha decidit en l’assemblea que s’ha fet aquesta tarda per valorar els següents passos a seguir.

En altres indrets, com a la Catalunya Central, també han acordat fer marxes lentes amb tractor demà cap a Barcelona, tot i que es plantegen quedar-se a les portes de la ciutat i fer-hi una gran mobilització dijous. Els de la zona del Berguedà, el Bages i el Solsonès, que tallen la C-16, agafaran els tractors per anar a unir-se amb els del Vallès a la C-55 i la C-58. Altres pagesos, concentrats a Girona o Tarragona, tenen previst fer reunions en les properes hores per valorar si s'uneixen a aquestes marxes.

A Montblanc continua el tall de l’autopista AP-2 i la carretera N-240 i la intenció dels concentrats és passar-hi també la nit.

[Actualització 19.23 h: Els pagesos han decidit aixecar a les set de la tarda d'aquest dimarts el tall que han estat fent durant tot el dia a l'AP-2 a Montblanc. Els més d'un centenar de tractors que han bloquejat la via tornen al punt inicial de la convocatòria -on hi ha més agricultors-, que és la rotonda d'accés a l'autopista i que també connecta amb la C-14, l'N-240 i una de les entrades de la localitat. Segons ha apuntat Eduard Escolà, membre de la Plataforma 6F, alguns dels pagesos marxaran cap a casa però calcula que un centenar es quedaran tota la nit a la rotonda bloquejant la C-14 i l'N-240. Escolà ha qualificat "d'èxit" la jornada d'aquest dimarts i ha apuntat que dimecres al matí aniran cap a Barcelona on es trobaran amb agricultors d'altres punts.]