POLÍTICA
- Redacció / Les Borges Blanques

Pleguen dos regidors de Junts a l’Ajuntament de les Borges

Amb aquestes ja són tres les renúncies en el si del grup municipal des de les eleccions de l’any passat. De moment, encara no s’han fet públics els relleus.

Foto de grup de la candidatura per a les eleccions de l'any passat. (foto: Junts x les Borges)

Al ple de l'Ajuntament de les Borges celebrat ahir dilluns, els fins ara regidors de Junts Daniel Not i Jordi Ribalta van comunicar la seva renúncia a l'acta. Not va entrar al consistori l'any 2015, quan era cap local de CDC, i va esdevenir regidor al govern d'Enric Mir. Va encarregar-se de les àrees de via pública, brossa, parcs i jardins i medi ambient i el mandat següent (2019-2023) va assumir també la responsabilitat d’urbanisme. En la carta de comiat va explicar que plega "per motius personals i afegits de salut".

Per la seva banda, Jordi Ribalta també va expressar la seva renúncia a l’acta de regidor, en aquest cas "pel desgast del temps i el desacord amb la forma de fer del partit". Ribalta va entrar de regidor l'any 2011, també sota l'alcaldia d'Enric Mir que llavors començava, i va estar al capdavant de les àrees de promoció econòmica, turisme, comerç, noves tecnologies i fires i mercats. L'any 2015 va ser escollit cap comarcal d'Unió, però el desembre del mateix any va deixar el partit. Del 2015 al 2019, va ser vicepresident quart del Consell Comarcal.

Amb aquests són tres els regidors de Junts que han plegat, dels sis amb què el grup municipal va començar el mandat després de les eleccions del maig del 2023, en què va quedar a l'oposició. Al setembre ja va plegar Catalina Coll, que s’havia incorporat per primera vegada a la candidatura liderada per Núria Palau, i al seu lloc va entrar Rafel Safont. De moment, no ha transcendit qui rellevarà Not i Ribalta. Tot i que un dels dos relleus ja estaria decidit, Junts està acabant de temptejar l’altre. Per ordre de llista, tocaria a Antoni Roca i Oriol Satorra, però és probable que apareguin altres noms.

[VÍDEO del ple, amb les paraules de comiat del regidor Daniel Not a partir de 2:09:40 i del regidor Jordi Ribalta a partir de 2:17:50]