SUCCESSOS
- Redacció / Granyena de les Garrigues

Desmantellen una plantació interior de marihuana a Granyena

L’operació, aquesta vegada feta per la Policía Nacional, va ser dijous passat, es van intervindre 800 plantes i hi va haver un detingut.

(foto: Policía Nacional)

Agents de la Policía Nacional de Lleida han desmantellat un cultiu interior de 800 plantes de marihuana a Granyena de les Garrigues. La investigació va començar a finals de març quan, segons afirmen fonts policials, es va detectar una finca en què s’hauria modificat l’aspecte exterior “amb clars indicis de ser sales de cultiu”. El lloc, a més, faria molta olor a cànnabis i molt soroll de la maquinària d’aires condicionats i extractors. Alertats també per la companyia elèctrica sobre un consum molt elevat a la finca, es va començar a fer viligàncies a l’entorn.

Finalment, el 25 d’abril, els investigdors i agents de la UIP de Barcelona van entrar i registrar l’immoble i hi van trobar quatre espais de cultiu, amb 800 plantes en total, de diferents mides, que serien soques de cànnabis d’alt contingut en THC, el principi actiu responsable dels efectes terapèutics i psicoactius. Els agents van trobar també una sala d’assecatge on s’estava deshidratant una part de la producció. Dins un congelador també es van trobar pots amb uns 3 quilos de marihuana seca i congelada. Això fa pensar als investigadors que podria estar destinada a produir una substància anomenada bubble hash o water hash, més potent i de més valor econòmic al mercat.

En l’operació es va detindre una persona, que va passar a disposició judicial. Se li imputen delictes de tràfic de drogues i frau de fluid elèctric. Segons la companyia elèctrica, aquest frau pujaria a 32.500 euros. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Aquesta és la tercera operació policial duta a terme aquest mes d’abril a la comarca relacionada amb plantacions de marihuana. El dia 12 en va haver una dels Mossos a Torrebesses i deu dies més tard una altra a Sarroca.