CULTURA
- Redacció / Juneda

El festival Els Rentadors, de Juneda, es concentrarà enguany en un únic cap de setmana

A diferència de les edicions anteriors, que es repartia al llarg de tres o quatre divendres consecutius de juliol.

(foto: Xavi Minguella)

L'organització del Festival de Música de Juneda Els Rentadors va anunciar recentment que la sisena edició es concentrarà en un únic cap de setmana, el primer de juliol, a diferència dels últims anys que havia tingut lloc durant tres o quatre divendres consecutius d'aquest mes. Marc Teixidó explica que volen provar aquest nou format per aprofitar millor el desplegament de la infraestructura, sumant l'espai dels antics rentadors amb la zona gastronòmica estrenada l'any passat fora del recinte.  

Els Rentadors programarà un doble concert el divendres 4 i el dissabte 5 i el diumenge 6, una actuació cada nit. Està previst que el certamen anunciï els grups durant les properes setmanes. Teixidó confirma que es tractarà de bandes de l'escena catalana que no han tocat abans al municipi. A més a més, i com van fer l'any passat amb l'actuació doble de Selva Nua i Xarim Aresté, el divendres apostaran per la suma d'un grup emergent de Ponent amb una banda consolidada.

En les darreres edicions han passat per aquest festival grups i cantants de referència com Renaldo & Clara, el Petit de Cal Eril, Sidonie, Mishima, Clara Peya, Xarim Aresté, Maria Hein o Selva Nua, grup que té arrels garriguenques.