ARXIU SOMGARRIGUES
- Redacció / Juneda

[FA 20 ANYS] Retiren la polèmica antena de repetició de mòbils de Juneda

Els veïns havien aconseguit al desembre una sentència del Jutjat contenciós administratiu que ordenava la supressió de l’antena al no complir la normativa urbanística vigent.

[Notícia publicada al SomGarrigues, 111, maig de 2004]

El 14 de maig, cinc operaris van iniciar les tasques per desmantellar l'antena de repetició de mòbils que l'empresa Retevisión tenia ubicada a Juneda, tot just a l'entrada del poble, al costat de l’N-240. Els veïns havien aconseguit el passat mes de desembre una sentència del Jutjat contenciós administratiu de Lleida en què ordenava la supressió de l'antena ja que, segons la sentència, no complia la normativa urbanística vigent, sobrepassant l'alçada màxima d'edificació. Finalment, el Jutjat va posar com a límit la setmana passada per tal de fer efectiu el desmantellament, que finalment es va iniciar dijous, quan l'Ajuntament va rebre l'autorització pertinent del propietari de la finca on està instal·lada l'antena.

Després dels treballs, alguns veïns de Juneda que no estaven al corrent de la supressió de l'antena, van demanar a l'Ajuntament el motiu de la pèrdua de cobertura als seus mòbils Amena. L'alcalde, Ramon Vallés, explica que l'empresa ja ha iniciat gestions per buscar una nova ubicació. Segons fonts municipals, serà a la zona de la Primera màquina, prop del Salt de la Banqueta, al camí entre Arbeca i les Borges Blanques, en una zona a uns 1500 metres de la població. L'Ajuntament així ho va proposar a l'empresa després que aquesta rebutgés la ubicació en uns terrenys de propietat municipal.

La regidora d'Urbanisme, Carme Massot, per la seva part, destaca el fet que la sentència del tribunal obliga a retirar l'antena per una qüestió purament urbanística, però no pas per possibles danys contra la salut pública. Es dóna la circumstància, d'altra banda, que al campanar mateix de l'església de la població hi ha una altra antena de repetició de mòbils, de l'empresa Telefónica, que a diferènica de la que s’ha retirat, no ha causat oposició veïnal.

Més sòl indutrial i acondicionar el camp de futbol
En un altre ordre de coses, el consistori de Juneda va aprovar per unanimitat el mateix 14 de maig un pla parcial per convertir els terrenys de l'Escorxador, darrere la bàscula municipal, en una nova zona industrial de prop de vuit hectàrees, a més de l'aprovació del projecte de condicionament del camp de futbol, pressupostat en 100.000 euros. L'alcalde preveu que les obres puguin iniciar-se tan bon punt acabi la competició i estiguin enllestides a l’agost.