CULTURA
- Redacció / Juneda

Manu Guix, Marala i Ramon Mirabet, caps de cartell d’Els Rentadors 2024

Les entrades ja estan a la venda. El festival es concentra enguany en tres dies seguits, el 4, 5 i 6 de juliol. El segon, divendres, hi haurà un doble concert amb els lleidatans Els llums de colors de teloners.

Ramon Mirabet en una foto d'arxiu al festival Mirall Sonor (Ferran Vidal / https://www.flickr.com/photos/emprul)

El festival de música de Juneda Els Rentadors ja ha posat a la venda les entrades per l'edició d'aquest estiu, la sisena, que tindrà lloc el dijous 4, el divendres 5 i el dissabte 6 de juliol. Seran tres dies consecutius amb quatre concerts, a diferència de les edicions anteriors en què les actuacions es repartien al llarg dels divendres del mes de juliol.

L'intèrpret, compositor i director musical barceloní Manu Guix serà el qui donarà el tret de sortida a Els Rentadors d'enguany amb un concert on repassarà els èxits de la seva trajectòria fins a les peces de l'últim disc, Moments (Universal) publicat el 2022. Guix actuarà en solitari amb el seu inseparable piano.

El divendres 5 de juliol hi haurà un concert doble, com ja es va posar en pràctica l'any passat. L'organització ha programat el grup lleidatà de pop Els llums de colors, el projecte personal del bateria Xavier León. Aparegut el 2012, havia estat uns anys aturat fins que el 2022 va reprendre l'activitat i aquesta primavera va publicar el disc #2 (Estudio Mazmorra). Aquesta banda telonejarà el trio musical Marala format per la catalana Selma Bruna, la valenciana Sandra Monfort i la mallorquina Clara Fiol, que beu de la música d'arrel i la polifonia i les passa per influències contemporànies i electròniques.

La tercera nit, el dissabte 6 de juliol, serà el torn del músic de Sant Feliu de Llobregat Ramon Mirabet, amb Free (2022) com l'últim disc, però que recentment ha publicat un nou single Ahora y aquí. Mirabet havia cantat en anglès fins el 2022. Arran del CD, va expressar a Enderrock que voldria cantar en català i també en castella, cosa que augura nou material pels propers mesos.  

Espai d'Els Rentadors i gastronòmic
Els Rentadors continuarà combinant enguany l'espai dels antic rentadors municipals, on tenen lloc els concerts, amb l'espai exterior, habilitat amb taules, cadires i servei gastronòmic i de barra.