SUCCESSOS
- Redacció / Juneda

Els Mossos detenen a Juneda un dels membres d'un grup acusat d'estafar a l'Alt Urgell, l'Urgell i el Solsonès

Un home de 31 anys, acusat de deu delictes d'usurpació civil i set d'estafa.

Els Mossos d'Esquadra han informat avui que dilluns van detindre a Juneda un home de 31 anys com a presumpte autor de deu delictes d'usurpació civil i set d'estafa. La policia va obrir la investigació al novembre després de rebre una sèrie de denúncies per estafa comeses amb la mateixa tipologia delictiva. Segons els Mossos, les víctimes coincidien que els havia arribat diferents càrrecs fraudulents de compres de dispositius de telefonia mòbil d'alta gamma que no havien fet.

Agents de la Unitat d'Investigació de la Seu d'Urgell es van fer càrrec del cas i van esbrinar que darrere d'aquestes estafes hi havia un grup “perfectament estructurat i arrelat al territori”, amb víctimes a l'Alt Urgell, el Solsonès i l'Urgell.

Segons els agents, els estafadors sempre utilitzaven el mateix modus operandi: un s'encarregava de suplantar la identitat dels clients d'una empresa de telefonia per realitzar compres de telèfons de gamma alta i, posteriorment, altres membres del grup s'encarregaven d'interceptar els enviaments dels terminals abans que arribessin al destinatari. D'aquesta manera, s'apropiaven dels telèfons sense que la víctima s'adonés del fet delictiu fins que li arribaven alguns missatges de la companyia o per l'increment de la factura mensual on li carregaven la compra del dispositiu.

Tot seguit, un tercer membre del grup s'encarregava de comprar diverses targetes SIM, que eren utilitzades per cometre altres estafes utilitzant aleatòriament els terminals adquirits il·lícitament. Aquestes targetes SIM, donades d'alta a nom de les víctimes de les estafes, feien que els estafadors evitessin ser identificats en el moment de realitzar la trucada a la companyia telefònica per fer la comanda fraudulenta.

Dilluns, cap a les sis de la matinada, es va detenir un dels pressumptes integrants del grup a Juneda, a qui s’acusa de deu delictes d'usurpació de l'estat civil i set d'estafa. La investigació continua oberta per tal d'esbrinar si poden estar implicats en estafes similars i no es descarten més detencions, en concret la d’un altre membre del grup que estaria plenament identificat. El detingut va passar ahir a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funció de guàrdia de la Seu d'Urgell.