ECONOMIA
- Les Borges Blanques

El Centre d'Innovació Tecnològica i Empresarial de les Borges, al 82% d'ocupació

Estat actual de les obres.

Cinc empres de la comarca de les Garrigues i de la resta de Catalunya ja han mostrat interès per ubicar-se en el nou Centre d’Innovació Tecnològica i Empresarial de les Borges Blanques. D’aquestes empreses, tres corresponen al sector de les noves tecnologies i dues al del medi ambient. El centre de les Borges Blanques –amb un pressupost d’un milió d’euros– és una iniciativa de l’Ajuntament de les Borges Blanques, el qual disposa d’un ajut del 50% del FEDER, del 25% de la Diputació de Lleida i d’un 15% de l’Estat.
L’equipament, ubicat a l’avinguda Francesc Macià (darrere de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de les Borges Blanques), va iniciar les obres el passat mes de novembre. Les obres avancen a bon ritme i està previst que s’acabin en dos mesos, és a dir, a finals de juny.
L’espai disposarà d’onze despatxos de 45 m2, una aula de formació, una sala de juntes, una sala de descans/coffee, un espai comú per a servidors i una sala de recepció, així com connexió de banda ampla via Wimax i equipament tecnològic d’ús compartit, a més d’una zona d’aparcament per cotxes i bicicletes. En total, el centre ocupa més de 900 m2 de superfície construïda.
Amb les empreses que han manifestat interès fins ara, segons les seues necessitats d’espai, ja ocuparien 9 dels 11 despatxos del centre, és a dir, tan sols quedarien 2 despatxos disponibles. Com a conseqüència, a 2 mesos de l’obertura del centre, en cas que es materialitzessin les demandes d’espai sol·licitades, el centre ja estaria amb una ocupació del 82%. Segons un estudi municipal, el preu dels despatxos seria de 4 euros/m2.
En breu, l’Ajuntament de les Borges Blanques redactarà unes bases per a l’adjudicació dels espais. Aquestes bases primaran les empreses d’ús intensiu de les noves tecnologies, les empreses que ocupin capital humà qualificat i les empreses que desenvolupin o tinguin previst desenvolupar projectes que aportin un valor afegit al desenvolupament de la comarca de les Garrigues.