- Redacció / Juneda

La fira Tastavins de Juneda amplia els cellers participants fins a 25

Té lloc aquest dissabte, amb les inscripcions a la jornada tècnica i el curs de tast ja exhaurides.

(foto: Xavi Minguella)

El proper dissabte 15 de juny tindrà lloc a Juneda la quarta edició de la fira Tastavins, que fa una passa endavant en el nombre de cellers implicats. Enguany, seran 25 elaboradors, tres més que el 2023, quan en van ser 22, i dos més que el 2022, quan hi van participar 23. També creix l'interès entre els representants del sector i els aficionats al vi per les activitats especialitzades.  

El certamen arrencarà al matí a la Farinera amb una jornada tècnica. Enguany, se centrarà en "L'art del vermut", a càrrec dels elaboradors Dos Déus i els Marnuthem. La sessió tindrà lloc de 10.30 h a 12.30 h i ja ha exhaurit les inscripcions.

Entre 17 h i 18 h serà el torn del concurs de tast a cegues per parelles, una iniciativa que la fira va posar en marxa l'any passat. Serà també a l'espai de la Farinera i, com en el cas de la jornada tècnica, ja no s'hi pot apuntar cap persona més. 

A partir de les 18.30 h i fins a la 1 h, l'activitat es traslladarà a la plaça Catalunya, on s'obrirà l'espai firal amb els estands dels 25 cellers participants. També es podran comprar tapes de proximitat i hi haurà música en viu.