ECONOMIA

Agbar afirma que el preu de l'aigua del Segarra-Garrigues no és viable

El president executiu d'Aigües de Barcelona (Agbar), Ángel Simón, va apel·lar aquest dilluns a concertar entre tots els agents implicats un preu per a l'aigua del Segarra-Garrigues que faci viable la inversió, tant per als agricultors com per a la concessionària de la construcció i la gestió, Aigües Segarra-Garrigues, de la qual Agbar és accionista. Així ho recull la crònica del Diari Segre sobre la xerrada que Simón va celebrar ahir a Lleida ciutat.

Així, en una conferència organitzada pel Patronat de Promoció Econòmica i a preguntes dels assistents, Simón va afirmar: "Al preu que està ara (l'aigua) no ens guanyem la vida nosaltres ni ells", amb referència als futurs regants. Posteriorment, va incidir que una vegada que tot el canal estigui en explotació i amb les xifres actuals de recuperació de costos "no surten els números per a ningú, ni per a ASG ni per als agricultors. En quatre anys o abans haurem de veure com afrontem aquest tema". L'any passat, la conselleria d'Agricultura va fixar el preu del metre cúbic de l'aigua del Segarra-Garrigues en 12 cèntims d'euro, que inclouen conceptes com el cànon de Rialb, el pagament a la concessionària i a la comunitat de regants i el de les obres del canal principal a Acuaebro.

Simón també va afirmar que la vocació d'Agbar en relació amb l'obra no està tant en la construcció com en l'aportació de professionals i de tecnificació i va avançar, en aquest sentit, que l'empresa d'aigües està portant a terme a Lleida plans pilot sobre innovació en el regadiu en parcel·la.

Durant la conferència, que va obrir ahir a la nit el cicle Oberts al saber organitzat per la Diputació, Simón va destacar entre els pròxims objectius internacionals d'Agbar la seua expansió al mercat nord-americà.