COMARCA

Presenten la nova versió de l’Ubuntu, també disponible en català

La Borrassa rural lab conjuntament amb la comunitat d'usuaris d'Ubuntu en Català han organitzat demà 7 de maig una festa al Centre Cívic municipal de Les Borges Blanques per celebrar la publicació d’aquesta nova versió del sistema operatiu Ubuntu 11.04 (de nom tècnic Natty Narwhal). Aquesta jornada festiva, que començarà a les 10h i posarà fi a les 18:30h, s'organitza cada sis mesos arreu del món, i en aquesta ocasió s’ha escollit la capital de les Garrigues com a seu de l'esdeveniment per la qualitat de la candidatura presentada que comptava amb el suport d'institucions i empreses tecnològiques de la comarca.

En aquests esdeveniments es difon i s'apropa el programari lliure, i especialment l'Ubuntu, al públic en general, amb xerrades, tallers i ajudant a insta?lar l'Ubuntu al seu ordinador a tothom que ho necessiti. Són activitats de divulgació, i per tant pensades per a persones sense coneixements tècnics, tot i que també s'hi poden trobar activitats més avançades, si s'escau.

En aquest cas, la jornada comptarà amb la participació d'experts i desenvolupadors en diferents àmbits, entre els que cal destacar la presència de Benjamí Villoslada, que faran diverses xerrades i tallers. El programa inclou l'escriptori Unity, tècniques de rescat, introducció al programari lliure, la seva ètica, virtualització, robòtica amb programari lliure, el comandament de la WII amb l'Ubuntu, a més d'una sessió de curiositats del món del programari lliure.

D'altra banda, com també és habitual, durant tota la jornada i en para?lel a la resta d'activitats, es durà a terme una festa d'instal·lació (Install Party), on s'aclareixen dubtes i es dóna suport en la instal·lació i configuració a tothom que vingui amb el seu ordinador.
Totes les activitats són gratuïtes, només cal inscriure-s'hi. Per més informació i inscripcions feu click aquí.