COMARCA
- Les Borges Blanques

Les Borges es queda sense celebrar la tradicional enganxada de cartells

Aquest dijous a la mitjanit s’ha donat el tret de sortida oficial a la campanya per a les eleccions del 22 de maig. No obstant, l´acte de la tradicional enganxada de cartells no s’ha pogut celebrar a la capital de les Garrigues. El candidat de CiU a les Borges Blanques, Enric Mir, va denunciar ahir que el consistori, governat en coalició per ERC i PSC, no va instal·lar els plafons per penjar-hi els cartells. “No ha instal·lat incomprensiblement els plafons pertinents a la Placeta del Terrall, ubicació establerta des de ja fa quatre dècades trencant així una tradició des de les primeres eleccions democràtiques”. Així mateix, Mir ha lamentat que els diferents grups polítics de l’oposició no hagin estat avisats d’aquest fet en cap moment.

Per la seua part, l’alcalde de les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé ha reconegut l’error sense mala intenció aquest matí en declaracions a SomGarrigues. “La brigada tenia ordres d’instal·lar-los però imagino que no devien pensar o els hi devia faltar algun material. En qualsevol cas, aquest matí, en adonar-nos que no hi eren hem trucat de manera urgent perquè s’instal·lessin. I a quarts d’onze ja estaven col·locats”.

Estradé lamenta que no hagin pogut fer la tradicional enganxada. “Sé que és veritat que alguns partits polítics aprofiten el dijous a la nit per penjar els primers cartells. En aquest cas, CiU té raó, el plafons haurien d’haver estat instal·lats… Ha sigut una negligència de l’Ajuntament però no s’ha fet de forma intencionada ni deliberada” ha sentenciat el primer edil.