COMARCA

El Consell Comarcal insisteix en l'oliturisme com a dinamitzador socioeconòmic de la comarca

Foto: Consell Comarcal

Tots els grups polítics del Consell van escoltar ahir el contingut i les propostes d'un estudi finançat per la Diputació de Lleida, sobre la implantació i potenciació de l"oliturisme" a la comarca de les Garrigues.

L'estudi en qüestió detalla acuradament el principis i justificacions de la proposta així com tot un conjunt de propostes per a implantar-la progressivament. També concreta les diferents formules aplicables, comparant-les amb experiències d'altres zones que han optat per aquesta proposta o altres de similars com l"enoturisme la Priorat, al Penedès, al Somontano aragonès, entre altres.

Així mateix, posa de manifest que compatibilitat amb els altres atractius patrimonials i paisatgístics de les Garrigues i suposa una revalorització considerable dels esforços per aconseguir una millor venda de l'Oli d'oliva Verge Extra que veurà incrementada la producció amb la progressiva implantació dels nous regadius del Segarra Garrigues. Un aspecte interessant a destacar és la necessitat d'aglutinar esforços al voltant de la DOP "Les Garrigues" així com de la resta de productors i comercialitzadors de la zona.
L'extens estudi també concreta el beneficis econòmics que comportaria el desenvolupament del projecte comarcal amb una inversió assumible i sostenible de poc més de 80.000 € en anuals en la seua fase d'implantació intensiva i bastant més reduïda a partir del progressiu desenvolupament .

Tot plegat es va valorar molt positivament per la majoria dels membres del Consell Comarcal que hi van participar considerant-la una proposta de futur a assumir pels futurs gestors de l'entitat comarcal.

La presentació d’aquest estudi encarregat a "La Llena" – Serveis i projectes ambientals - iarriba pocs dies després de la taula rodona sobre Oliturisme organitzada pel Consorci Garrigues per al Desenvolupament del Territori el passat 29 d’abril a la Casa de la Cultura.