COMARCA
- Les Borges Blanques

El TSJC suspèn l’adjudicació de la ITV de les Borges Blanques

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès de forma cautelar l’adjudicació de la meitat de les noves estacions d’ITV a Catalunya realitzada pel Govern de la Generalitat el 2010. Segons informa Europa Press, en concret, la suspensió afecta a les ITV dels municipis de les Borges Blanques, Amposta i Sant Celoni, que es van adjudicar el passat mes d’octubre a Atisae.

El tribunal considera pertinent la suspensió perquè la Generalitat va introduir uns criteris per concedir les ITV un cop les empreses candidates ja havien lliurat la documentació i que d’haver-se conegut abans “haurien influït en la preparació de les ofertes”.

La demandant és Certio, nascuda de l’escissió de Applus+ (principal operador de ITV en Cataluña que va haver de reduir el seu pes per motius de competència). El jutge ha demanat a Certio una garantia de 200.000 euros davant dels perjudicis que pugui patir Atisae per aquesta mesura, tot i que la companyia adjudicatària no ha començat les obres de construcció.

Fonts de la conselleria d’empresa i ocupació han explicat a Europa Press que els serveis jurídics del Govern estan ara estudiant el cas per tal de decidir si presenta un recurs.